Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βάζει στο στόχαστρο τους μετανάστες

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν οι μετανάστες, αφού σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και σε αγαστή σύμπλευση με την κυβέρνηση προτείνει μαζικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις μεταναστών, ένταση των μέτρων αστυνομοκρατίας και καταστολής και πλήρη επιβολή όλων των αντιμεταναστευτικών συμφωνιών της ΕΕ.

Σ' έναν ανταγωνισμό με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. για το ποιος διαθέτει τις πιο αντιδραστικές θέσεις για το κυνήγι των μεταναστών, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε χτες μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μια δέσμη οκτώ προτάσεων, οι οποίες κινούνται στη λογική των αντιδραστικών συμφωνιών της Σένγκεν, εμπλουτισμένες με ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Με πρόσχημα την «ασφάλεια του πολίτη», αλλά στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, που προωθούν οι εταίροι του δικομματισμού με την πολύτιμη συνδρομή του ΛΑ.Ο.Σ., ο Γ. Παπανδρέου, αφού πρώτα εντελώς επικοινωνιακά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι», αμέσως μετά πρότεινε:

-- «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες». Μια πρόταση που μεταφράζεται σε μαζικά προγκρόμ εναντίον των μεταναστών και μαζικές απελάσεις.

-- «Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων». Σε πλήρη σύμπνοια με το πρόγραμμα ευρωκαταστολής που εξήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητάει ακόμα περισσότερα μέτρα αστυνομοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε προσλήψεις και άλλων συνοριοφυλάκων.

-- «Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες». Οι μετανάστες να χρησιμοποιούνται δηλαδή για την παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματίες για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια χωρίς κανένα δικαίωμα να επαναπροωθούνται!!

-- Την εφαρμογή της «αναθεωρημένης Σύμβασης του Δουβλίνου που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη - μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων». Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει ότι με τη σύμβαση αυτή που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφαιρείται οποιοδήποτε δικαίωμα από τον πρόσφυγα να επιλέξει το κράτος - μέλος που θα καταθέσει αίτημα ασύλου κάτι που οδηγεί πρακτικά οι άνθρωποι να επιλέγουν να κρύβονται παρά να υποβάλλουν αίτημα ασύλου και να μένουν παράνομοι στο πρώτο κράτος που εισέρχονται...

-- «Γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν». Αυτό σημαίνει ότι με συνοπτικές διαδικασίες και κάτω από μια ...«εκτίμηση» που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ χιλιάδες άνθρωποι που μπορεί να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή της, αν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα επαναπροωθούνται.

-- «Εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία». Πρόκειται για κενού περιεχόμενου πρόταση, αφού η Τουρκία δε δέχεται την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, η οποία γίνεται και επικίνδυνη, αφού το ΠΑΣΟΚ προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως μέσο «πίεσης» και για τις ελληνοτουρκικές διμερείς σχέσεις...

Αφού ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε το αντιδραστικό πλέγμα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια εντελώς υποκριτικά παρουσιάζοντας τις δυο τελευταίες υποστήριξε ότι χρειάζονται «σοβαρές πολιτικές στο χώρο της Παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας», για τους μετανάστες. Αλλά ακόμα και αυτές τις θέσεις φρόντισε να τις αποσυνδέσει από την κρατική εποπτεία και να μεταθέσει την ...«υλοποίησή» τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ